...

Mødte nogen der troede på mig

5. september 2017

Jeg møder ham ude på snedkerværkstedet, hvor han netop i dag er gået i gang med den praktiske del af sin svendeprøve. Jeg ved derfor godt, at han er presset og måske allerede en smule udfordret på tid. Men han vender sig smilende og siger, at vi godt kan sætte os en halv times tid, så han kan berette om sin uddannelse, der ikke altid har set så lyserød ud, som nu.

”Jeg tror det var på H1, at jeg sagde til lærerne, at det her vist ikke var noget for mig”, fortæller Christoffer Bjerg Toft.
”Men de overtalte mig til at fortsætte, og det er måske noget af det bedste, der kunne ske for mig. Altså bortset fra den gang senere hen, hvor jeg fik min praktikplads ude på Indretningsfabrikken i Vinderup. Det blev vendepunktet, for her mødte jeg endelig nogen, der virkelig troede på mig.”

For helt at forstå Chistoffers lidt omtumlede uddannelsesforløb hører det med til historien, at han efter sin HTX-studentereksamen på Teknisk Gymnasium Skive valgte at læse til arkitekt. Men det var ikke helt, hvad han havde drømt om, og han kiggede så på uddannelsen til bygningskonstruktør.

”Det var så slet ikke noget for mig, for jeg vil jo også gerne bruger mine hænder og ikke bare sidde og konstruere. Jeg overvejede et par andre muligheder, blandt andet guldsmed og snedker. Og så så jeg i avisen, at der var et stort behov for flere snedkere. Og det sammenholdt med min naturlige interesse for at arbejde med træ gjorde, at jeg valgte at starte på møbelsnedker.”

Da Christoffer i starten af sin snedkeruddannelse var tæt på at droppe ud hænger sammen med, at han ikke havde en læreplads på det tidspunkt, så tilværelsen bevægede sig mellem skolepraktik og kortvarige praktikophold i nogle lokale virksomheder.

”Egentlig følte jeg, at jeg blev en lille smule udnyttet og syntes, at de dér praktikvirksomheder bare udnyttede mig som billig arbejdskraft en uge ad gangen. Men så pludselig fik jeg chancen ude på Indretningsfabrikken. Egentlig skulle jeg bare have været der to uger, men da de to uger var gået kom de og tilbød mig en lærekontrakt. Og jeg var lykkelig! Ikke mindst fordi arbejdet på netop Indretningsfabrikken indeholder præcis de udfordringer, som jeg holder så meget af. Jeg arbejder både med udvikling af møblerne og er også med til at lave dem.”

Indretningsfabrikken er ikke en møbelfabrik i traditionel forstand, fortæller Christoffer.

”Det foregår på den måde, at kunden kommer med sine ønsker, og så konstruerer vi møblet i samarbejde. Og jeg er med i alle faser fra idé til færdigt møbel, og det er jo præcis, hvad jeg altid har drømt om. Så man kan roligt side, at jeg er landet på rette hylde.”

Christoffers har nu en kontrakt på, at han fortsætter på Indretningsfabrikken efter sin læretid. Og hans gode historie viser endnu engang, at selv om tingene ser besværlige ud, så skal man ikke opgive, for der er næsten altid en løsning på kvalerne.

Få mere at vide om Indretningsfabrikken her: http://www.indretningsfabrikken.dk/Skive Tekniske Skole benytter digital post. Det betyder, at post fra skolen fortrinsvist fremsendes gennem e-Boks
Velkommen til den mangfoldige verden på Skive Tekniske Skole.
Skolens uddannelser udvikles i tæt samspil med erhvervslivet og de videregående uddannelser. Vi uddanner til forskellige erhverv og til forskellige videregående uddannelser, og derfor ser vi en ære i at uddanne det hele menneske, at være med til, at den enkelte får realiseret sit potentiale fagligt, personligt og socialt. Vi hjælper på vej med at se og at realisere det potentiale.
Skive Tekniske Skole
Kongsvingervej 1
7800 Skive
Tlf.: 99 14 92 00
Mail: sts@skivets.dk
sikkerpost@skivets.dk
© 2018 Skive Tekniske Skole - Alle rettigheder forbeholdes